[DUTCH] HET EINDE VAN EEN TRILOGIE! ~ Dance or Die door Chinouk Thijssen

Review

Dance or Die (Truth or Dance #3)TITEL: Dance or Die #3
AUTEUR: Chinouk Thijssen

VERSCHENEN: 27 september, 2019
UITGEVERIJ: Clavis Uitgeverij
FORMAT: Hardcover

GENRE: YA Thriller
GOODREADS RATING: 3.95

TRIGGERS: Eetstoornis, auto-ongeluk, paniekaanvallen, moord, dood van een huisdier, gesprek over aanranding
REPS: angststoornis, claustrofobie, POC

BLURB
De première komt eraan! En India is er klaar voor. Ze kan haar passen dromen en ze heeft alles ingestudeerd: ze ís haar dans. Maar toch is ze er niet gerust op. Want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar lastigvallen. En iets zegt haar dat hij tijdens de voorstelling pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

GOODREADSAMAZON.DEBOL.COMSTANDAARD BOEKHANDEL
Ik krijg niks door deze links te delen!

Standaard

Het moest ervan komen. Na het lezen van Truth or Dance en Break a Leg, wou ik zo snel mogelijk het derde en laatste deel van de trilogie lezen. Ik had iets langer nodig dan normaal – thanks, life – maar.. hier is mijn recensie eindelijk!

The good

Chinouk trekt ons elke keer weer onmiddellijk mee in het verhaal. Je krijgt een spannend stukje toekomst te zien en dan spring je weer in het heden. De eerste hoofdstukken wordt het verleden opgefrist, krijg je wat inzicht in waar de vier vriendinnen mee bezig zijn en dan.. Dan zijn we weer echt vertrokken.

Het tempo van Truth or Die ligt hoog, maar niet té hoog. Het gaat simpelweg snel genoeg waardoor je eigenlijk niet wilt stoppen met lezen. Elk hoofdstuk eindigt op een spannend moment. Je zou denken dat die cliffhangers vermoeiend worden na een tijdje, maar Chinouk heeft echt talent want je wil gewoon doorlezen! Zo heb ik dus meer dan de helft van het boek op een paar uurtjes gelezen.

Ik had al sinds het einde van Break a Leg mijn vermoeden over wie Truth or Dance nu eigenlijk was en ben best trots dat ik het juist had. De manier waarop alles samen kwam was enorm goed uitgevoerd, dus ik ga zeker niet zeggen dat het te voorspelbaar was! Integendeel. Er waren enkele gebeurtenissen die ik helemaal niet zag aankomen. Applausje waard!

Wat nog een applausje waard is? In mijn recensies over de vorige twee delen had ik het over de eetstoornissen die maar niet aangekaart werden. In dit boek is het anders en daar ben ik zo, zo dankbaar voor. Jammer dat jongeren moeten lezen tot het derde boek voor ze horen dat bepaalde eetgewoontes niet gezond zijn, maar.. Het werd nu toch eindelijk duidelijk gemaakt!

All in all, ben ik enorm blij dat ik deze trilogie gelezen heb en zo een Nederlandse auteur mocht ontdekken! Je mag er vanuit gaan dat ik haar andere, toekomstige boeken ook in het oog ga houden.

4.5Als je fan bent van spannende boeken, geïnteresseerd bent in dans en iets wilt lezen dat lekker wegleest, dan ben je bij Chinouk’s Truth or Dance-trilogie zeker aan het juiste adres!

Zijn er Nederlandse / Vlaamse auteurs die je iedereen aanraadt?
Wat is jouw favoriete genre om te lezen?

Nametag

twitterinstagramgoodreadsfacebookbloglovinamazon

Advertisement

One thought on “[DUTCH] HET EINDE VAN EEN TRILOGIE! ~ Dance or Die door Chinouk Thijssen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.